De 10 leukste Nederlandse bierspreuken

leukste bierspreuken

Als specialist in bier komen we veel leuke bierspreuken bier quotes tegen. De 10 leukste Nederlandse bierspreuken hebben we onder elkaar gezet in deze blog. Voor het vinden van originele bierspreuken, hebben we zowel Nederlandse als Engelse bierspreuken en bier quotes gekozen. Deze laatste hebben we naar het Nederlands vertaald. Daarnaast lees je 5 leuke varianten met bier op bestaande spreekwoorden en quotes. Zo heb jij de volgende keer in de kroeg of als je met vrienden bier drinkt een paar wijze opmerkingen klaar staan.

Alle bierpakketten   Rondleiding in de brouwerij

1. In ieder glas past een pilsje

Deze bierspreuk is leuk, omdat hij makkelijk toepasbaar is. Je krijgt de vraag wat voor glas je erbij wilt, of je hebt alleen maar verschillende glazen voor je gasten: “In ieder glas past een pilsje”.

2. Liquid dinner of vloeibare maaltijd

De meeste bierspreuken bier quotes kun je niet te vaak zeggen, dan worden ze saai. Maar de term liquid dinne, of vloeibare maaltijd, als bierspreuk of bier quotes Nederlands, kun je vaker gebruiken. Ben je lekker aan het borrelen met vrienden of familie? En heeft niemand zin om te koken? Dan kun je voorstellen een vloeibare maaltijd te nemen. Oftewel, gewoon nog een speciaal bier open te trekken. Om voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen, raden wij uiteraard wel een gevarieerd bittergarnituurtje erbij aan!

3. Je moet niet dronken dat ik denken ben

Erg leuke uitspraak die je ook als tegeltjeswijsheid tegenkomt. Zeker leuk om aan het eind van de avond even te noemen. Sfeerverhogend en je kunt meteen zien wie echt zo dronken is dat de fout niet opvalt.

4. Wish you were beer, of, ik wou dat je bier was

Sommige bierspreuken bier quotes zijn inspirerend. The Reklaws hebben met hun liedje Wish You Were Beer echt een klassieker neergezet. Een lekkere country song met het legendarische couplet:

 

“Yeah, this buzz I've been chasin'

It's better than my love that you wasted

And if you ever think I wish you were here

No, I wish you were beer”

 

Deze soundtrack voor je volgende avond met vrienden? Luister hem online of vraag hem aan in de kroeg. Als bierspreuken bier quotes Nederlands: Ik wou dat je bier was, doet het ook erg goed!

5. Water is pas feest als het bij de brouwer is geweest

Deze nummer 5 van deze bier quotes zul je minder vaak gebruiken, maar het is een klassieker. Een datum die we hebben kunnen vinden is 1990. Deze spreuk is dus al meer dan 30 jaar oud!

6. Ik werk tot bier uur

Zijn ze op jouw werk wel van de bierspreuken bier quotes? Dan is “Ik werk tot bier uur” een mooie gezegde. Het zal de komende maanden zeker nog wel een keer voorkomen dat iemand vraagt “Tot hoe laat werk je?” Je hebt je maat Stephen King te danken aan de gezegde “I work until beer o'clock.”

7. Melk is voor baby's, volwassenen drinken bier

“Milk is for babies. When you grow up you have to drink beer” van Arnold Schwarzenegger is een prachtig gezegde. Niet alleen omdat deze bierspreuk bier quote van Arnold komt, maar omdat het waar is. Want welke volwassen man of vrouw drinkt nu nog melk? In veel kroegen zal de eerste persoon die melk bestelt nog door de deur moeten komen.

8. Wie bier drinkt, denkt bier

Het was Washington Irving, een Amerikaanse schrijver (1783 - 1859) die zei “They who drink beer will think beer.” Prachtig gesproken, en ook weer een waarheid als een koe. “Wie bier drinkt, denkt bier”, als bierspreuk in het Nederlands doet het ook goed!

9. Zelfs de beste drinker verslikt zich weleens

Ach ja, zelfs de beste drinker verslikt zich wel eens. Zeg jij dat de volgende keer als iemand zich verslikt? Of wanneer een van je vrienden een flinke blunder maakt? Zo maak je een vervelende situatie toch snel grappig.

10. Hiep Hop hoera!

We hebben zelf ook nog even een van onze bierspreuken bier quotes toegevoegd aan deze lijst. Is er iemand jarig? Valt er wat te vieren? “Hiep Hop Hoera”, en dan mooi proosten en er een gezellige avond van maken!

bier spreuken

Alternatieven op bestaande gezegden en spreekwoorden

Naast bovenstaande bierspreuken bier quotes kun je alternatieve bier spreekwoorden gebruiken. Leuk om tijdens het drinken in een gesprek te noemen. Je vrienden zullen horen dat het spreekwoord niet klopt, maar daarom des te leuker! Sommige kunnen direct als klassieker aan de bierspreuken bier quotes Nederlands toegevoegd worden.

1. Voor ieder wat pils

Voor ieder wat wils betekent dat er voor iedereen wel wat bij zit. Voor ieder wat pils is natuurlijk een prachtige opening wanneer je de glazen op tafel zet van de verschillende biersoorten uit het bierpakket. Wil je het meeste uit je bierspreuken bier quotes halen, zorg dan dat ze extra toepasselijk zijn. Bestel bijvoorbeeld meerdere soorten pils door middel van een proef speciaalbier pakket en laat je vrienden kiezen welke ze willen. Heb je meteen een leuke bierproeverij!

2. Bier goed al goed

Eind goed, al goed, zeker als het bier op tafel komt. Je hebt een lastig project achter de rug, maar alles is goed afgerond. Of een vriend heeft een moeilijke tijd gehad maar het gaat nu beter met hem of haar. Wat zeg je dan? Bier goed, al goed!

3. Dat is geen zuivere pils

Vertrouw je iets niet helemaal of weet je simpelweg dat het niet in de haak is? Dat is geen zuivere pils! Voor het spreekwoord “dat is geen zuivere koffie” een leuk toepasselijk synoniem. Wederom een ideaal spreekwoord om te gebruiken als je alleen in de kroeg bent of als je met je maten aan het drinken bent. Minder handig om op je werk te noemen, tenzij je natuurlijk in een café of brouwerij je geld verdient.

4. Bierenbeul

Een variant op het woord dierenbeul en het laat daardoor meteen de ernst van de situatie zien. Recent kwamen we deze nog tegen in het nieuws. Een groep studenten had een winkelwagen vol bier omver laten vallen. Erg leuk artikel bovendien om te lezen. Grote kans dat je zelf ook het woord “bierenbeul” gaat gebruiken.

5. Gotta drink ‘em all

De perfecte afsluiter voor ons als specialist in bier. Bij Biervaneigenbodem willen we je motiveren om veel verschillende biersoorten te ontdekken. Er is namelijk zoveel lekkers te koop tegenwoordig. Zo vind je bij ons biertjes afkomstig van de meest bijzondere microbrouwerijen waar het lekkerste gerstenat gebrouwen wordt. Bij Biervaneigenbodem kun je alle biersoorten gemakkelijk online bestellen. Leuk als bier cadeau, bierbox of bierpakket cadeau. Je kunt ook zelf een bierpakket samenstellen. Rest ons niets anders dan te zeggen: ​​gotta drink ‘em all! En voor die uitspraak hebben we helaas geen bierspreuken bier quotes Nederlands alternatief!

En nog twee biergrappen om mee af te sluiten

Wij deden een tijdje geleden op ons Instagram en Facebook accounts een winactie. Degene met de leukste grap won een compleet bierpakket. De twee winnaars tref je hieronder. Wij vonden ze erg grappig in ieder geval :)

bier grappen

Beste verkochte bierpakketten

Cadeauverpakking 6 bieren (Kald Kletske) - Brouwerij Dockum Cadeauverpakking 6 bieren (Kald Kletske) - Brouwerij Dockum Dokkum
Product bekijken
Cadeaubox 6 snorren + opener - Brouwerij De Snor Cadeaubox 6 snorren + opener - Brouwerij De Snor Arnhem
Product bekijken
Koersprêt Giftset 6-Pack - Koersprêt Bier Koersprêt Giftset 6-Pack - Koersprêt Bier Grootebroek
Product bekijken
Klinker Bier Tas (8 bieren) - Brouwerij Klinker Klinker Bier Tas (8 bieren) - Brouwerij Klinker Maastricht
Product bekijken

Of ontdek onze andere producten:

Bierpakketten Cadeaubon Bier

Brouwerij voucher Bier brouwpakket Bierabonnement

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd