Ons verhaal

wie zijn wij biervaneigenbodem

 

Wij zijn Wouter (links) en Marnix (rechts), twee broers uit Vlaardingen. Al sinds onze eerste slok zijn wij echte bierliefhebbers. Wij waren zeer benieuwd naar speciaalbieren uit de omgeving en na een aantal ambachtelijke brouwerijen bezocht te hebben en lokale speciaalbieren geproefd te hebben ging er een wereld voor ons open. Bieren die met de hand gebrouwen worden vanuit pure passie in kleinschalige brouwerijen, en dat proef je!

Bier is beleving

Omdat wij deze beleving graag wilden delen bedachten wij "Biervaneigenbodem", om deze brouwerijen landelijk op de kaart te zetten. Zodat iedereen in Nederland deze prachtige ambachtelijke speciaalbieren kan beleven. Maar wat maakt deze bieren zo speciaal? Dat zijn de verhalen die schuil gaan achter deze kleinschalige brouwerijen, die uit pure passie zeer klein zijn begonnen met het ontwikkelen van hun eigen speciaalbieren. Daarom wordt bij onze samengestelde bierpakketten uitgebreide informatie van alle speciaalbieren en de brouwerijen waar ze vandaan komen geleverd, want in onze bierpakketten zitten alleen maar bieren met een verhaal. "Bier is beleving!". Je leest de verhalen van de brouwers terwijl je hun heerlijke bieren proeft, en zo brengen wij deze beleving bij jou in huis.

Bekijk alle bierpakketten

Maar wat is dan het grote verschil met de bekende grote brouwerijen (die wij overigens ook verkopen in een 'bekende merken pakket')? De lokale brouwers brouwen kleinschaliger en daarom kunnen zij met veel meer uitgesproken smaken werken. Dit zorgt voor fantastische nieuwe biersoorten, smaken en combinaties tussen bestaande biersoorten. Ook worden veelal lokale en biologische ingrediënten gebruikt wat zorgt voor een pure smaak met een duurzame bijsmaak. En dat duurzame aspect is zeer belangrijk voor ons.

 

Duurzaamheid

Biervaneigenbodem is eveneens een duurzaam concept omdat wij alle bieren uit eigen land halen (zoals de naam al doet vermoeden) en zo een hoop transport over de hele wereld besparen! Ook kopen wij bijna al onze bieren direct vanaf de brouwerij waardoor onze bevoorradingsketen zo kort mogelijk blijft, en dat komt ten goede aan het milieu en de portomonnee van onze klanten. Omdat de brouwers op hun beurt weer bier brouwen met lokale ingrediënten (hoppen, mouten, kruiden en gist) zijn wij in staat om speciaalbieren te leveren met ingrediënten van eigen bodem. Tevens werken wij samen met een aantal brouwerijen die op een maatschappelijk verantwoorde manier brouwen, voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt deze kans te geven. Tot slot werken we samen met brouwers die energieneutraal brouwen of die brouwen met bijvoorbeeld gered brood.

Lees ons volledige verhaal over duurzaamheid

 

De eerste foto na oprichting van Biervaneigenbodem (2019)

Ons plan voor de toekomst

Wat begon als een hobby is inmiddels uitgegroeid tot een bedrijf waar wij dagelijks met heel veel plezier aan werken: Biervaneigenbodem. Momenteel hebben wij zelfs het grootste assortiment aan bierpakketten van Nederlandse brouwerijen. Er zijn talloze mogelijkheden op onze webshop: zelf een bierpakket samenstellen, een proefpakket, een bierpakket cadeau, een zakelijk bierpakket, een brouwerijpakket of een grote bierfles met eigen bedrukking. Je maakt ieder bierpakket helemaal compleet met onze borrelhapjes: kazen, worsten, noten, kaasbollen, bierglazen of zelfs een bijpassend boek over lokale bieren. Er zijn in onze jaren met Biervaneigenbodem veel speciaalbieren en bierpakketten toegevoegd aan ons assortiment, maar een ding is nooit verandert: wij willen de beleving bij jou in huis brengen en dat doen we met prachtige ambachtelijke bieren van eigen bodem.

Hoe zien wij de toekomst? We zijn iedere dag bezig om nieuwe brouwerijen via onze website beschikbaar te maken en we willen nog veel meer mensen blij maken met onze Nederlandse speciaalbieren. En er komen telkens weer nieuwe bieren en nieuwe concepten bij onze webshop. Wil je op de hoogte blijven van deze veranderingen? Scroll dan naar onder en abonneer je voor onze nieuwsbrief in de footer, dan mis je niks van onze veranderingen.

We helpen je graag verder! Wil je met ons appen, chatten of op een andere manier persoonlijk contact met ons opnemen? Dat vinden we heel leuk :) Ga dan naar onze contact pagina.

PROOST! 

Marnix en Wouter van Biervaneigenbodem

logo biervaneigenbodem

 


Zin gekregen in een heerlijk speciaalbiertje? Neem dan eens een kijkje bij een van onze bierpakketten met keuze uit honderden speciaalbieren: 

Bierpakket cadeau  Bierpakket samenstellen 

Bier proefpakket    Aanbieding speciaalbier