Maatschappelijk verantwoorde bieren

Wist je dat een aantal brouwerijen van de bieren uit onze bierpakketten hele mooie maatschappelijke belangen hebben. Hieronder een paar prachtige voorbeelden:

Brouwerij Bluswater

Brouwerij Bluswater is opricht door een groepje brandweerlieden met vurige passie voor bier en levens redden. Tussen de diensten door brouwen ze bier met echt bluswater. Met de winst van de verkoop ondersteund de brouwerij de Nederlandse Brandwondenstichting! 

Brouwerij bluswater logo

Bieren Soort Alc.
Op de bok Bockbier 6,0%
Ladderszat Quadrupel 10,0%

 

Wasted Beers

De missie van Wasted Beers is om voedselverspilling te minimaliseren. Met zijn allen verspillen wij mega veel voedsel en wat het meeste verspild wordt is brood; per dag worden er ongeveer 800.000 broden weggegooid!

Samen met hun partners zamelt Wasted Beers zo veel mogelijk van deze verspilde broden in om het her te gebruiken voor het brouwen van bier! Om de cirkel rond te maken: van de overgebleven eiwitrijke stoffen na het brouwproces worden nog eens nieuwe producten gemaakt zoals koekjes of granola.

Hiernaast worden de bieren gebrouwen in brouwerij De 7 Deugden. Bij deze brouwerij worden mensen met een mindere kans op de arbeidsmarkt opgeleid om de heerlijkste bieren te kunnen brouwen. Zij een mooie kans, u een lekker biertje.

reduce-reuse-recyclewasted beers logo

Bieren Soort Alc.
Casino Blond Blond 6,5 %

 

 

Stichting Stadsbrouwerij Dordrecht

Deze micro-brouwerij in het centrum van Dordrecht is een non-profit organisatie die zich inzet voor mensen met een mindere kans op de arbeidsmarkt. Hier leren de leerlingen het hele proces van bier brouwen. Maar even belangrijk zijn de leerervaringen, zoals op tijd komen, werkdiscipline, omgaan met collega's en begeleiders en zelfstandig werken.

stadsbrouwerij dordrecht logo

Bieren Soort Alc.
Schapenkopje Amber Amber 7,0 %

Beste verkochte bierpakketten

Cadeauverpakking 6 bieren (Kald Kletske) - Brouwerij Dockum Cadeauverpakking 6 bieren (Kald Kletske) - Brouwerij Dockum Dokkum
Product bekijken
Cadeaubox 6 snorren + opener - Brouwerij De Snor Cadeaubox 6 snorren + opener - Brouwerij De Snor Arnhem
Product bekijken
Koersprêt Giftset 6-Pack - Koersprêt Bier Koersprêt Giftset 6-Pack - Koersprêt Bier Grootebroek
Product bekijken
Klinker Bier Tas (8 bieren) - Brouwerij Klinker Klinker Bier Tas (8 bieren) - Brouwerij Klinker Maastricht
Product bekijken

Of ontdek onze andere producten:

Bierpakketten Cadeaubon Bier

Brouwerij voucher Bier brouwpakket Bierabonnement

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd