De 10 lekkerste Nederlandse bier brouwerijen | Biervaneigenbodem

De 10 lekkerste Nederlandse bier brouwerijen

top 10 bierbrouwerijen

Wat zijn de 10 lekkerste Nederlandse bier brouwerijen? Over smaak valt niet te twisten wordt wel eens gezegd, maar wij geven toch graag onze top 10. We hopen dat we je met het bier van een bier brouwerij uit deze lijst kunnen verrassen. Biervaneigenbodem is een platform voor bier brouwerijen. Wij verzamelen het bier van veel zelfstandige (micro) brouwerijen uit ons hele land. Via onze bier webshop hebben zij een platform om hun bier onder de aandacht te brengen. Als bierliefhebber geeft dit jou altijd weer toegang tot bijzonder en uiteraard lekker speciaal bier en pils.

Nummer 10 van de 10 lekkerste Nederlandse bierbrouwerijen

Op nummer 10 in onze top 10 lekkerste Nederlandse bier brouwerijen hebben we Jopen bier staan. Dit biermerk haalde met meerdere biertjes bronzen medailles in de Dutch Beer Challenge en met Jopen Witte Rook zelfs goud. Jopen bier heeft allerlei lekkere biertjes die goed passen in ieder bierpakket. De Jopen bier brouwerij is gevestigd in Haarlem.

Nummer 9: het lekkerste 0.0 bier

Nummer negen in onze lijst van brouwerij bier is een 0.0 alcoholvrij speciaalbier. Niet iedereen wil bier met alcohol drinken en vandaar dat we 0.0 ook in deze lijst meenemen. De brouwerij die we daarbij gekozen hebben is La Trappe. Dit is een van de bekendere biermerken die wij verkopen. La Trappe Nillis won in 2022 goud in de Dutch Beer Challenge.

Nummer 8: een brouwerij met heerlijk speciaalbier

Als je kijkt naar speciaalbier brouwerijen Nederland, dan is er werkelijk voor iedere bierliefhebber wat wils. Van extra hoppig tot extra moutig; er valt ongelofelijk veel te ontdekken op het gebied van Nederlands speciaalbier. Als je het antwoord zoekt op “Wat is het meest gedronken bier in Nederland?” dan kom je bij pils uit. Als je naar speciaalbier kijkt, wordt Bockbier het meest gedronken. Er zijn meerdere brouwerijen met een uitmuntende selectie van speciaalbierpakketten. Voor de nummer acht raden we je Brouwerij Maallust aan. Van deze bierbrouwerij bock bier bestellen is zeker een aanrader. De Deerne, een meibock, won brons en De Weldoener Blond won zelfs goud in de eerder genoemde competitie.

Nummer 7: Kaapse Brouwers voor een echte bierreis

Nummer zeven in de lijst heeft niet alleen lekker bier, maar biedt een prachtige beleving. Bij Kaapse Brouwers kun je in de Kaapse Kaap in Rotterdam een brewpub bezoeken. Tijdens een 1,5 - 2 uur durende proeverij ga je op een echte bierreis. Zeker leuk voor beginners om bier te ontdekken, maar net zo leuk voor bierliefhebbers om hun kennis op te frissen. Een aanrader in onze webshop is het bier brouwerij pakket van Kaapse Brouwers. Dit bierpakket bevat maar liefst 11 biertjes. Bovendien krijg je er een bierglas bij.

lekkerste bier brouwerijen

De brouwerij van de Kaapse Brouwers in de Fenix Food Factory in Rotterdam

Nummer 6: de innovatieve biertjes brouwerij Oedipus

Naast de Kaapse bierbrouwerij bezoeken, kun je ook in Amsterdam terecht bij onze nummer zes: bier brouwerij Oedipus in Amsterdam. In The Taproom kun je lekker een biertje komen drinken. Ze maken allemaal te gekke biertjes die het proberen waard zijn. Wat zegt de Dutch Beer Challenge hierover? Gospel van Oedipus won een gouden medaille in 2022. Pamela een zilveren medaille, en Oedipus Panty en Italia wonnen brons. Genoeg te proberen dus.

Nummer 5: de grootste brouwerij in onze lijst

Voor de 10 lekkerste Nederlandse bier brouwerijen hebben we tot nu toe met name de kleinere brouwerijen genoemd. Maken grote bierbrouwerijen Nederland dan niets lekkers? Jazeker wel. Als we een keuze moeten maken, valt op dit moment de Lindeboom bier brouwerij op. Ook voor de leukste rondleiding bierbrouwerij kun je hier terecht. Je kunt bij deze bier brouwerij een rondleiding met gids boeken. Je dient de bierbrouwerij rondleiding wel te reserveren. Wist je dat Lindeboom Pilsener een gouden medaille kreeg in de Dutch Beer Challenge? Hun Gouverneur Dubbel won zilver.

Nummer 4: lekker pilsje van Alfa

Op nummer vier staat bierbrouwerij Alfa. Ook een van de grotere bierbrouwerijen Nederland. Alfa Krachtig Dort heeft de titel World's best Classic Pilsener op zijn naam staan. Ook bij deze bierbrouwerij kun je een tour doen mét proeverij. Bij Biervaneigenbodem vind je dit bier ook in de bierpakketten met grotere merken. Alfa is een toegankelijke pils. Alfa bier toevoegen aan een proefpakket of bier cadeau is altijd een prima keus.

Nummer 3: brouwerij Martinus Groningen

De nummer drie in onze 10 lekkerste Nederlandse bier brouwerijen is Martinus in Groningen. Peerd van deze Groningse bierbrouwerij behoort tot de populairste biertjes bij ons op het platform. Wanneer je een bierpakket wil samenstellen, is dit Groningse biertje toevoegen de moeite waard. Het is een fris, fruitig biertje. Het is geen bock bier maar een IPA (Indian Pale Ale). Een hoppig biertje dus, waarvan specifiek deze bijzonder gemaakt wordt door de verschillende soorten hop die gebruikt zijn. Je kunt smaken van ananas, passievrucht en citrus erin herkennen.

top 10 nederlandse bier brouwerijen

De brouwerij van Martinus in het hartje van Groningen

Nummer 2: zeg je Texel, dan zeg je Skuumkoppe

Texel is de laatste jaren een stuk bekender geworden. Het biertje, Skuumkoppe, van deze brouwerij staat in de horeca op veel plaatsen in Nederland op de kaart. Maar niet alleen dit bier is het proeven waard. Ook andere biertjes van deze bier brouwerij hebben prijzen in de wacht gesleept. Probeer eens Skiller Witbier, Texels Blond, Texels Springtij, Texels Tripel, Texels Overzee IPA, Texels Bock, Texels Dubbel, Texels Vuurbaak of een van de andere heerlijke biertjes.

Nummer 1: het beste biertje van Nederland

Op nummer 1 hebben we Breugem Bier gezet. De blond tripel bier High Five van Breugem pakte goud in de Dutch Beer Challenge. Wanneer je dit bier wilt proeven, raden we je aan om het Breugem bierpakket te bestellen. Je hebt dan meteen een goede selectie van deze brouwerij. Zo pakte Applaus van Breugem Bier de tweede plaats in de Lekkerste Bockbier van Nederland wedstrijd. Saense Tripel pakte in 2021 goud in de Meininger International Craft Beer Awards. En in de Frankfurt International Trophy was er goud voor Kracht Hout. Kortom, een serie bekroonde biertjes die allemaal het proberen waard zijn!

beste nederlandse brouwerij

De prachtige collectie aan speciaalbieren van Breugem bier uit Zaandam

Beste verkochte bierpakketten

Cadeauverpakking 4 bieren + glas (Kald Kletske) - Brouwerij Dockum Cadeauverpakking 4 bieren + glas (Kald Kletske) - Brouwerij Dockum Dokkum
Product bekijken
Cadeaubox 6 snorren + opener - Brouwerij De Snor Cadeaubox 6 snorren + opener - Brouwerij De Snor Arnhem
Product bekijken
Complete proeverij (11 bieren + glas) - Brouwerij De Toekomst Complete proeverij (11 bieren + glas) - Brouwerij De Toekomst Fijnaart
Product bekijken
6-Pack Waterland Bierpakket - Waterland Brewery 6-Pack Waterland Bierpakket - Waterland Brewery Monnickendam
Product bekijken

Of ontdek onze andere producten:

Bierpakketten Cadeaubon Bier

Brouwerij voucher Bier brouwpakket Bierabonnement

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd