Brouwerij Dockum - ontdek de brouwerij – Biervaneigenbodem

Brouwerij Dockum - ontdek de brouwerij

De brouwerij

Op ambachtelijke en authentieke wijze gebrouwen eigentijdse speciaalbieren. Karakteristiek, maar toegankelijk van smaak. Daar staat brouwerij Dockum voor. Met een bezoek aan de brouwerij kunt u naast het genieten van de speciaalbieren, ook genieten van het proeflokaal met heerlijke bijpassende biergerechten. 

Brouwerij Dockum streeft naar een zo duurzaam mogelijk brouwproces. Zo gebruiken zij voornamelijk lokale biologische ingrediënten, wordt het bierbostel hergebruikt in brood en voer voor het vee, en wordt het koel en spoelwater voor 90% hergebruikt in andere onderdelen van het brouwproces.

Brouwerij Dockum uit Dockum in Friesland is veel meer dan alleen een bierbrouwerij. Het is inmiddels (een van) de populairste evenementenlocaties in Noord-Nederland. Hier worden diverse feesten zoals vergaderingen, bedrijfsuitjes en bruiloften gehouden. 

De brouwerij, waar het allemaal mee begon, bestaat uit twee onderdelen: de grote brouwketels en de microbrouwerij. In de microbrouwerij wordt dagelijks flink geëxperimenteerd om tot nieuwe smaken en soorten bier te komen. In de brouwketels wordt in aanzienlijke volumes gebrouwen om het bier aan diverse verkooppunten in heel Nederland te leveren. Binnen de brouwerij worden 2 lijnen aan speciaalbieren uitgebracht: Kald Kletske en Dutch IPA.

Leuke tip van ons: mochten de bieren erg bij je in de smaak vallen en ben je helemaal gek van speciaalbieren? Dan is het vanaf 5 personen mogelijk om jouw eigen speciaalbier te brouwen. Je brouwt dan een hoeveelheid van 450 flessen! 

Welke bieren vind je bij ons?

Naam  Soort Alc.
Cadeauverpakking 6 bieren Kald Kletske Pakket divers
Dutch IPA Giftbox Pakket  divers
Kreftich - Kald Kletske Stout 5,6%
Hoppich - Kald Kletske IPA 6,5%
Jiertiid - Kald Kletske Saison 5,1%
Hjerfstbok - Kald Kletske Herfstbok 7,0%
Weet - Kald Kletske Weizen  5,5%
Trijedubel - Kald Kletske Tripel 7,8%
 
dockum brouwerij bier