Brouwerij Dockum - ontdek de brouwerij – Biervaneigenbodem

Brouwerij Dockum - ontdek de brouwerij

Het verhaal van Brouwerij Dockum

Op ambachtelijke en authentieke wijze gebrouwen eigentijdse speciaalbieren. Karakteristiek, maar toegankelijk van smaak. Daar staat brouwerij Dockum voor. Met een bezoek aan de brouwerij kunt u naast het genieten van de speciaalbieren, ook genieten van het proeflokaal met heerlijke bijpassende biergerechten

Brouwerij Dockum streeft naar een zo duurzaam mogelijk brouwproces. Zo gebruiken zij voornamelijk lokale biologische ingrediënten, wordt het bierbostel hergebruikt in brood en voer voor het vee, en wordt het koel en spoelwater voor 90% hergebruikt in andere onderdelen van het brouwproces.

 


Brouwerij Dockum uit Dockum in Friesland is veel meer dan alleen een bierbrouwerij. Het is inmiddels (een van) de populairste evenementenlocaties in Noord-Nederland. Hier worden diverse feesten zoals vergaderingen, bedrijfsuitjes en bruiloften gehouden. 

De brouwerij, waar het allemaal mee begon, bestaat uit twee onderdelen: de grote brouwketels en de microbrouwerij. In de microbrouwerij wordt dagelijks flink geëxperimenteerd om tot nieuwe smaken en soorten bier te komen. In de brouwketels wordt in aanzienlijke volumes gebrouwen om het bier aan diverse verkooppunten in heel Nederland te leveren. Binnen de brouwerij worden 2 lijnen aan speciaalbieren uitgebracht: Kald Kletske en Dutch IPA.

Leuke tip van ons: mochten de bieren erg bij je in de smaak vallen en ben je helemaal gek van speciaalbieren? Dan is het vanaf 5 personen mogelijk om jouw eigen speciaalbier te brouwen. Je brouwt dan een hoeveelheid van 450 flessen!  

Feiten en cijfers

Naam brouwerij Brouwerij Dockum
Oprichtingsjaar 2018
Type brouwerij brouwerij
Stad Dockum
Provincie Friesland

Producten van Brouwerij Dockum

Cadeauverpakking 4 bieren + glas (Kald Kletske) - Brouwerij Dockum Cadeauverpakking 4 bieren + glas (Kald Kletske) - Brouwerij Dockum
Product bekijken
Cadeauverpakking 6 bieren (Kald Kletske) - Brouwerij Dockum Cadeauverpakking 6 bieren (Kald Kletske) - Brouwerij Dockum
Product bekijken
Kâld Kletske (Brouwerij Dockum) - Blûn (24x) Kâld Kletske (Brouwerij Dockum) - Blûn (24x)
Product bekijken
Kâld Kletske (Brouwerij Dockum) - Hjerstbok (24x) Kâld Kletske (Brouwerij Dockum) - Hjerstbok (24x)
Product bekijken
Kâld Kletske (Brouwerij Dockum) - Trijedûbel (24x) Kâld Kletske (Brouwerij Dockum) - Trijedûbel (24x)
Product bekijken

Heb je jouw ideale product bij Brouwerij Dockum nog niet kunnen vinden?

Kijk dan eens tussen een van onze andere producten:

Bierpakketten Cadeaubon Bier

Brouwerij voucher Bier brouwpakket Bierabonnement